Vnímání a výběr místa nákupu v maloobchodě - Pincová, Monika (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou vnímání spotřebitelů a výběrem místa nákupu. Hlavním cílem je na základě preferencí spotřebitelů popsat a analyzovat rozhodování při výběru místa nákupu a navrhnout doporučení pro maloobchodníky. Dílčím cílem je zaměření se na zákazníky dvou hypermarketů Albert v Táboře a na následné porovnání vybraných prodejen z hlediska zjištěných preferencí. Literární část obsahuje problematiku maloobchodu, spotřebitele, nákupního chování a marketingu na spotřebních trzích. Vlastní část se zaměřuje na realizaci marketingového výzkumu, konkrétně kvantitativního výzkumu. Použitá metoda dotazníkového šetření je "tváří v tvář". Na základě vyhodnocení nasbíraných dat jsou navrženy doporučení ke zlepšení dané situace.
Perception and Selection of a Retail Stores for Purchases
Keywords: maloobchod; spotřebitel; zákazník; spotřebitelské chování; marketingový výzkum; místo nákupu; retail; consumer; customer; consumer behaviour; marketing research; place of purchase