Metodika herního vývoje - Formánek, Karel (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zabývá návrhem metodiky pro vývojářský tým ve společnosti Sever Game Studio, s.r.o. a její zavedení. Teoretická část stručně popisuje náhled do vývoje her a základní principy agilních metodik. Praktická část obsahuje analýzu současného stavu vývoje. Soupis kritérii pro návrh nové metodiky, podle kterých je pak navrhnuta a zavedena metodika spolu s jejím vyhodnocením. Tato metodika zefektivnila spolupráci v týmu a postup vývoje na projektu.
Game development methology
Keywords: metodika; agilní metodiky; scrum; herní vývoj; práce v týmu; methology; agile methologies; scrum; game development; team work