Stavebnice a úlohy s jednočipovými počítači Atmel AVR pro základní školy - Bušek, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací stavebnice použitelné pro výuku práce s jednočipovými počítači Atmel AVR a jejich periferními obvody. Součástí diplomové práce jsou návrhy elektrických schémat jednotlivých modulů stavebnice, výkresy desek plošných spojů a návrhy ukázkových úloh použitých při výuce tohoto tématu včetně pracovních a metodických listů. Pro svou jednoduchost a názornost byl jako programovací jazyk aplikací zvolen jazyk Bascom AVR.
Building Kit and sample tasks for the primary school with Atmel AVR MCUs
Keywords: jednočipové počítače; Atmel AVR; elektronická stavebnice; Bascom AVR; microcontrollers; Atmel AVR; electronic kits; Bascom AVR