Motivace a stimulace pracovníků ve stavebnictví - Klejna, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce byla analýza motivace a stimulace pracovníků v tak specifické oblasti, jakou je stavebnictví. Zároveň byla práce zaměřena na roli manažera na různých úrovních velké stavební firmy, na to, jak se dá stabilizovat pracovní kolektiv a jak a jestli vůbec se dá ovlivnit fluktuace pracovníků. Na základě získání potřebných znalostí se pak pokusit navrhnout možná zlepšení. V neposlední řadě bylo zkoumáno, zda se potvrdí hypotéza o rozdílnosti motivace v závislosti na pracovním zařazení u zvolených dvou skupin pracovníků ve firmě v souladu s motivačními teoriemi Maslowa a Herzberga.
Motivation and Stimulation of Employee in the Construction Industry
Keywords: Role manažera; motivace; stimulace; dotazník; pobídky ve stavebnictví.; Manager's role; motivation; stimulation; questionnaire; incentives in construction.