Vliv způsobu ochrany rostlin na řepku olejku a emise skleníkových plynů z jejího pěstování - Samec, Jakub (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce srovnává různé způsoby intenzity ošetření porostu řepky ozimé během jejího pěstebního cyklu. Zároveň byly vyhodnoceny jednotlivé varianty ochrany a byla určena jejich škodlivost. Práce se dále zabývá srovnáním produkce emisí skleníkových plynů. Výsledkem práce je vyhodnocení zatížení jednotky plochy emisemi, které jsou také přepočteny na jednotku výnosu řepky ozimé. Tyto závěry vychází z provozního pokusu založeného na pozemku rodinné farmy v obci Krty-Hradec.
Influence of plant protection system on oil rape and greenhouse gases emissions from oil rape growing
Keywords: Řepka olejka; Meligethes aeneus; Sclerotinia sclerotiorum; LCA; emise skleníkových plynů; Rapeseed; Meligethes aeneus; Sclerotinia sclerotiorum; LCA; greenhouse gases emission