Změny v pracovním právu po vstupu České republiky do EU - Jánová, Romana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé bakalářské práce bylo zjistit, jaké změny nastaly v českém pracovním právu a v pracovněprávních vztazích mezi zaměstnanci, zaměstnavateli a odbory v souvislosti se vstupem ČR do EU. Zabývala jsem se také směrnicemi ES, jež musely být zapracovány do českého právního řádu, aby byl plně slučitelným s právem ES. V praktické části své bakalářské práce jsem se zaměřila na možnosti zaměstnání českých pracovníků v jiných členských státech prostřednictvím českých úřadů práce.
Labour law changes after the entry of the Czech Republic into the EU
Keywords: pracovní právo; zákoník práce; EU; zaměstnanec; zaměstnavatel; odbory; směrnice; harmonizace; labour law; Labour Code; EU; employees; employers; trade unions; directives; harmonization