Spolupráce školy a rodiny - Červenková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou spolupráce školy a rodiny. Teoretická část mapuje uchopení této problematiky v kurikulárních dokumentech. Charakterizuje předškolní a základní vzdělávání podle Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní výchovu (RVP PV) a Rámcového vzdělávacího programu pro základní školy (RVP ZŠ). Pozornost je také věnována roli učitele, rodiče i dítěte, kterou při této spolupráci sehrávají. Praktickou část tvoří výzkum, jehož cílem je charakterizovat odlišnosti spolupráce na různých typech škol (MŠ, 1.st.ZŠ a 2.st.ZŠ). Dále zjišťuji, jaké jsou zkušenosti rodičů a učitelů ze vzájemné spolupráce.
THE SCHOOL AND FAMILY COOPERATION
Keywords: spolupráce; komunikace; škola; rodiče; děti; předškolní vzdělávání; základní vzdělávání; role; kompetence; bariéry; Cooperation; communication; school; parents; pre-school eduaction; elementary education; role; competence; barriers