Narace ve filmu - Sekerová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou filmového vyprávění. Srovnává literární vyprávění s filmovým a představuje vypravěčovy podoby ve filmu. Práce se soustředí především na tyto otázky: Kdo je to vypravěč? Jak je definován? Má-li vůbec film vypravěče? Pokud ano, jaká je jeho podoba? Teoretický výklad je doplněn konkrétními příklady z filmů, ve kterých je demonstrován typ filmového vyprávění a jeho možnosti.
Narration in the film
Keywords: filmové vyprávění; vypravěč; narace; fikční svět; film narration; narrator; narration; fictional world