Analýza výchovných videí Svědků Jehovových - Rathová, Alena (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem této bakalářské práce je analýza výchovných videí, která vytvořila společnost Svědků Jehovových. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části práce je na prvním místě seznámení s organizací Svědků Jehovových. Uvedena je zde historie od vzniku po současnost. Zvláštní prostor je věnován vývoji v České republice. Popsáno je v této práci, čemu členi Svědků Jehovových věří a některé odlišnosti s katolickou vírou. V další části teoretické práce je výchova. Nejdříve je definován pojem výchova a popsáno je formování osobnosti. Poté následují výchovné požadavky a rozdělení výchovných stylů. Část o výchově je zakončena rozebráním výchovy a rodiny. Teoretická část je ukončena částí o vztahu společnosti k víře, a to především u mládeže. Výzkum v rámci této práce je kvalitativní. Data byla získána pomocí analýzy dokumentů. V praktické části byla provedena analýza výchovných videí.
The analysis educational videos of Jehovah's Witnesses
Keywords: Svědkové Jehovovi; výchova; religiozita; děti; rodina; náboženství; Jehovah's Witnesses; education; religiosity; children; family; religion