Možnosi kreativních činností v rámci pedagogiky volného času (srovnání venkova a města) - Mrázek, Luboš (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá definováním pojmu kreativita a kreativní činnost, vymezením předmětu, funkcí a cílů pedagogiky volného času. Dále osobností pedagoga volného času a jeho rolemi v interakci s dětmi a mladými lidmi. Hlavním tématem jsou kreativní činnosti v rámci pedagogiky volného času. Práce vymezuje oblasti kreativních činností na základě činností zájmových. Poté uvádí realizaci těchto oblastí v základních typech zařízení pro volný čas. Nakonec práce srovnává možnosti kreativních činností ve městě a na venkově.
Possibilities of creative activities in the free time education (comparison of country and town)
Keywords: kreativita; kreativní činnosti; pedagogika volného času; pedagog volného času; zájmové činnosti; zařízení pro volný čas; creativity; creative activity; free time education; educator of free time; leisure activities; equipments for free time education