Základní fyzické charakteristiky a životní styl dětí staršího školního věku - Molnár, Matěj (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem diplomové práce je posouzení vývoje základních fyzických charakteristik (tělesná výška, hmotnost, BMI) a životního stylu (pohyb, strava, denní režim) v souvislosti s průběhem covidové pandemie. Téma zdravého životního stylu bylo žákům předloženo ve výukovém bloku, úroveň znalostí tématu bylo testováno systémem pretest-posttest1-posttest2. Téma změn životního stylu dětí 2. stupně ZŠ v souvislosti s pandemií bylo prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů nahlíženo z pohledu žáků, jejich rodičů, vybraných vyučujících a psychologů.
The Physical Characteristics and Lifestyle of Children (Lower Secondary Level)
Keywords: zdravý životní styl; pohyb; strava; spánek; děti staršího školního věku; healthy lifestyle; movement; food; sleep; lower secondary level children