Uplatnění regionálních potravin ve veřejných stravovacích zařízeních a jejich význam při rozvoji cestovního ruchu - Stehlíková, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá uplatněním regionálních potravin, jejich využívání v gastronomických zařízeních a jejich podílu na významu cestovního ruchu. Hlavní důraz je kladen na výzkum, jak velká je motivace uživatelů gastronomických zařízení a dále zda momentální nabídka obsahuje regionální potraviny a tradiční místní kulinářské speciality. V teoretické části je představena gastronomie jako taková a cestovní ruch spojený tématem. Dále je předložen příklad jednotlivých projektů, které jsou realizovány na území České republiky a organizací, které se angažují v gastronomickém oboru. Praktická část je zaměřena na smýšlení a motivaci lidí v ohledu kulinářského cestovního ruchu a momentální nabídkou vybraných gastronomických zařízení. Výsledky jsou pro přehlednost prezentovány v grafech a tabulkách.
Application of regional food in public catering restaurants and their role in tourism development
Keywords: gastronomie; cestovní ruch; regionální potravina; segmentace; gastronomy; tourism; regional food; segmentation