Působení nekatolických církví v oblasti sociální a charitativní práce v České republice - Merhaut, Michal (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce mapuje současné působení nekatolických církví, které se sdružily ve společné platformě Diakonie v ČR, v oblasti sociální a charitativní práce, a to v kontextu historického vývoje české reformace a základních věroučných východisek.
Activity of non-catholic churches in social and charity work in Czech Republic
Keywords: diakonie {--} diakonické {--} charita {--} charitativní - sociální služby {--} sociální práce - křesťanství {--} církev {--} nekatolické církve {--} reformace {--} Česká republika {--} Zákon o sociálních službách.; diacony - charity - charitable - social services - social work - Christianity - church - non-Catholic churches - reformation - Czech Republic - Social Service Act.