Postavení privátní značky obchodního řetězce - Machoňová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2017)
V posledních letech nabývají privátní značky stále více na popularitě. Na jedné straně jsou velmi důležité pro spotřebitele, díky jejich poměru ceny a kvality, na druhé straně jsou významnými strategickými nástroji pro retailery, kteří se od sebe snaží odlišit. Obecně, privátní značka je značka, která je vlastněna maloobchodními řetězci, nebo ostatními členy v distribučním řetězci. Hlavním cílem této bakalářské práce je zjištění, jak spotřebitelé vnímají privátní značky ve vybraném obchodním řetězci. Práce je založena na dotazníkovém šetření mezi spotřebiteli v hypermarketu Albert. Následně jsou výsledky zanalyzovány ve statistickém programu. V závěru práce jsou navrhnuta možná doporučení pro rozvoj privátních značek v obchodním řetězci Albert.
Market position of private label
Keywords: značka; marketingový výzkum; osobní dotazník; maloobchodní řetězec Albert; brand; marketing research; personal questionnaire; Albert retail chain