Terapeutická komunita jako nástroj léčby drogových závislostí se zaměřením na ženy a matky s dětmi - Křížová, Eva (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá problematikou žesnkého abusu drog a specifiky negativních doprovodných dopadů závislosti. Snaží se přiblížit poměrně novou oblast v drogové problematice a to způsob léčby závislých matek společně s jejich dětmi.
Therapeutic Community as an Instrument of Drug Addiction Treatment, Focused on Women and Mothers with Children
Keywords: závislost; drogy; motivace; léčba; teraputická komunita; ženy; matky; děti; ženské skupiny; addiction; drugs; motivation; treatment; therapeutic community; women; mothers; chldren; group therapy for women