Připravenost bezpečnostních složek (se zaměřením na vyjednavače Policie České republiky) na hrozbu teroristického útoku na letiště v Plané u Českých Budějovic. - Mach, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2012)
Připravenost bezpečnostních složek (se zaměřením na vyjednavače Policie České republiky) na hrozbu teroristického útoku na letiště v Plané u Českých Budějovic.Tato diplomová práce se zabývá připraveností bezpečnostních složek, zejména policejních vyjednavačů, na možnou hrozbu teroristického útoku na nově stavěném mezinárodním letišti v Plané u Českých Budějovic. Práce vymezuje základní pojmy a charakteristiky týkající se terorismu, bezpečnostních složek a krizového vyjednávání.Cílem práce je zjistit míru připravenosti bezpečnostních složek, zejména policejních vyjednavačů, na možný teroristický útok na letiště Planá u Českých Budějovic. Součástí práce je řízený rozhovor s dvaceti policisty z týmu Zásahové jednotky Krajského ředitelství Policie Jihočeského kraje, z nichž šest je členy týmu krizového vyjednávání.
The level of readiness of branches(especially police negotiators)for a threat of terrorist attack on the airport in Planá nearby České Budějovice.
Keywords: bezpečnostní složky; integrovaný záchranný systém; krizové vyjednávání; policejní vyjednavač; terorismus; teroristický útok; security forces; integrated emergency system; crisis negotiations; police negotiator; the terrorism; terrorist attack