Student učitelství a jeho profesní příprava na Pedagogické fakultě JU - Binderová, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
V diplomové práci se autorka zabývá rozborem požadavků na profesní roli učitele a podmínkami pro přípravu a rozvoj kompetencí učitele na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity. Teoretická část diplomové práce zpracovává teoretické otázky související s tímto problémem. Praktická část je pak orientována na zachycení problémů učitelského vzdělávání pomocí konfrontace pohledů studentů končících svou pregraduální přípravu a nových učitelů v praxi. Autorka nejprve vymezila metody a předpoklady výzkumu a poté analyzovala dotazník, který byl daným jedincům předložen.
The Student of Pedagogy and His Professional Preparation at Pedagogical Fakulty of South Bohemia
Keywords: pedagogická profese; učitelství; vyučování; vzdělávání; učitelská příprava; osobnostní kompetence učitele; profesní kompetence učitele; pedagogické dovednosti; pedagogická komunikace; začínající učitel; educational profession; pedagogism; teaching; education; teaching preparation; teacher{\crq}s personal competences; teacher{\crq}s professional competences; pedagogical skills; pedagogical communication; teacher trainees