Teorie třískového obrábění kovů v 3D aplikacích vytvořených v programu SolidWorks - Bulánek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce řeší otázky spojené s teorií třískového obrábění kovů. Uvedené teorie jsou v mnoha kapitolách doplněny názornými obrázky vytvořenými v 3D modeláři SolidWorks. Úvodní část je teoretická a popisuje souhrnně a systematicky uspořádání základních pojmů třískového obrábění. V dalších kapitolách je řešena problematika geometrie břitu, druhů nástrojových materiálů, tvorby třísky, sil, práce, teploty a tepla vznikajícího při obrábění. V práci jsou řešeny i otázky spojené s hospodárností třískového obrábění. Závěr práce tvoří popis základních druhů obrábění frézováním a soustružením.
Theory of metal machining in 3D applications created with software SolidWorks
Keywords: SolidWorks; teorie obrábění; řezný nástroj; soustružení; frézování; SolidWorks; the theory of machining; cutting tool; turning; milling