Recepce díla Ladislava Klímy ve 20. století - Lassner, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zaměří na výzkum recepce filosofického i beletristického díla Ladislava Klímy v průběhu první poloviny 20. století a genezi jeho pozice v rámci kulturního prostředí. Východiskem budou především články dobových periodik, prology a epilogy vydaných knih, odborné texty i korespondence. Co teoretickou bázi využije práce recepční estetiku kostnické školy.
The Critical Reception of the Work of Ladislav Klíma in the 20th Century
Keywords: Ladislav Klíma; Hans Robert Jauss; recepční estetika; dobová recepce; nedocenění; Ladislav Klíma; Hans Robert Jauss; reader-response criticism; period reception; underestimation