The Linguistic Analysis of Television Form of the TV Serial Miranda - Skřečková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na lingvistickou analýzu televizní formy seriálu Miranda v rozsahu vybraných episod z let 2009 2015. Práce v úvodu charakterizuje obecně humor a poté také přímo Britský humor. Jazyková analýza se soustředí na slovní hříčky, jejich rozdělení do kategorií a to včetně charakteristických rysů. Praktická část následně pracuje s příklady z britského televizního seriálu Miranda, které jsou rozděleny do kategorií and následně analyzovány.
The Linguistic Analysis of Television Form of the TV Serial Miranda
Jazyková analýza televizní formy seriálu Miranda