Analýza podílu legislativy na bezpečnosti silničního provozu. - Průša, Radek (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá bezprostředním vlivem legislativy na bezpečnost silničního provozu. V první části je seznámení se současnou právní úpravou v České republice v oblasti dopravy. V další části jsou prezentovány statistické údaje z minulého roku, rozbor nejčastějších nehod a jejich příčin a porovnání s roky minulými. Na základě zjištění ze statistik jsou příčiny nehod (spolu se současným stavem komunikací, dopravního značení a psychologií řidičů) blíže zkoumány a stanoveny návrhy k jejich eliminaci pomocí vhodných legislativních úprav, které jsou navíc srovnávány s opatřeními v okolních státech.
Analysis of the proportion of legislation on road safety
Keywords: bezpečnost provozu; dopravní nehody; bodový systém; legislativa; silnice; pozemní komunikace; bezpečnost provozu; dopravní nehody; bodový systém; legislativa; silnice; pozemní komunikace