Styly elektronické taneční hudby v rámci české scény - Tomanová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zaměřuje na žánr elektronické taneční hudby a jeho další stylové rozdělení v rámci české hudební scény. Hlavní část historicky a hudebně vymezuje celkem sedm hlavních stylů ETH a člení je do podstylů, se kterými se posluchači můžou nejčastěji setkávat na domácích tanečních akcích. Dále popisuje vznik, vývoj a současný stav ETH u nás. Práce se orientuje také na zachycení odlišností mezi jednotlivými podstyly pomocí notace rytmických patternů a zvukových ukázek.
Styles within the Czech scene of electronic dance music
Keywords: elektronická taneční hudba; česká scéna ETH; žánr; styl; podstyl; electro; techno; house; trance; breakbeat; drum and bass; dubstep; electronic dance music; Czech scene of EDM; genre; subgenre; electro; techno; house; trance; breakbeat; drum and bass; dubstep