Paměti netolické rodiny Mollerů - Konzalová, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce ?Paměti netolické rodiny Mollerů? si klade za cíl představit paměti netolické měšťanské rodiny, které pocházejí z let 1628 až 1854. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole jsou stručně nastíněny dějiny města Netolice od jeho vzniku až do poloviny 19. století. Druhá kapitola se věnuje problematice memoárové literatury 16.-18. století. Třetí kapitola podává informace o autorech Pamětí rodiny Mollerů. Stěžejní část práce tvoří čtvrtá kapitola, která se zabývá Pamětmi po formální a obsahové stránce. V závěru jsou shrnuty všechny poznatky. Součástí bakalářské práce je ediční zpracování části rozsáhlého rukopisu připojené v příloze.
The Memoirs of The Family Moller From Netolice
Keywords: paměti; Netolice; měšťané; memoirs; the town Netolice; burgesses