Produktivita práce a její vliv na výsledek hospodaření vybraného podniku - Švecová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením vlivu produktivity práce na výsledek hospodaření ve vybraném podniku. V teoretické části jsou definovány možnosti hodnocení finanční situace podniku pomocí finanční analýzy. Další část práce popisuje problematiku produktivity práce a vymezeny postupy pro zjištění vlivů na výsledek hospodaření pomocí pyramidového rozkladu. V praktické části jsou aplikovány na konkrétní podnik metody finanční analýza a metody měření produktivity práce. Po tomto zjištění následuje vymezení faktorů, které produktivitu práce ovlivňují (kvalita, technické vybavení práce,?). Poslední část je zaměřena na vymezení a zhodnocení vlivu produktivity práce na výsledek hospodaření v podniku. Všechny údaje měřené v diplomové práci jsou čerpané z výročních zpráv podniku za období 2006 ? 2010.
Labour productivity and its impact on the profit/loss of the selected company
Keywords: finanční analýza; produktivita práce; zisk/ztráta; financial analysis; labour productivity; profit/loss