Reprezentace díla Milana Kundery ve školním literárním kánonu - Caltová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na reflexi díla Milana Kundery v českém literárním a konkrétně školním kánonu. Představuje poznatky současných zkoumání literárního kánonu a zaměří se také na pojem "školní kánon". Dále mapuje zmínky o Kunderově tvorbě v učebnicové literatuře od 50. let 20. století do současnosti. Ve výsledku sleduje proměny ve zdůvodňování kanoničnosti a poukazuje na to, která díla Milana Kundery jsou jako kanonická označována a do jakého kontextu bývají zařazována.
Representation of Milan Kundera's work in the Czech sylabus