Konstrukce a realizace 4 1/2 místného měřidla s integračním analogově - digitálním převodníkem - Vobr, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá konstrukcí a realizací 4 {½} místného měřidla. S následnou aplikací pro měření malých odporů. Popisuje principy a funkci integračních převodníků, speciálně pak převodníku s dvoutaktní integrací a jeho aplikaci v měřícím procesu. Dále je popsána metoda čtyřvodičového měření malých odporů. Výstupem práce je konkrétní realizace celého přístroje s kalibrací referenčních napětí a ověřením přesnosti měřícího systému.
Construction and Realisation of 4 1/2 Decimal Order Panel Meter with Integrating A/D Converter
Keywords: převodníky; integrační převodníky; dvoutaktní integrace; měření odporů; čtyřvodičové měření odporu; resistance; dual slope integrating; four wire; converter; integrating converter