Vliv prostředí na strukturu polárních planktonních společenstev - Jachníková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2021)
S využitím DNA metabaródování a bioinfoeŕmatických analýz se táto práce zabývá ovlivněním planktonních polárních společenstev proměnnými prostředí (teplota, koncentrace kyslíku, hloubka, fluorescence, salinita, zeměpisní šířka a délka). Dále tato práce porovnává složení arktických a antarktických komunit diplonemid.
The impact of the environment on the structure of polar planktonic communities
Keywords: Eukaryota; plankton; Diplonmeida; hloubka; koncentrace kyslíku; teplota vody; Eukaryota; plankton; Diplonemida; depth; oxygen concentration; temperature