Přehled konstrukce hlavních funkčních celků sklízecích mlátiček. - Koranda, Martin (Jihočeská univerzita, 2008)
V českém zemědělství se používají sklízecí mlátičky řady výrobců, které se často liší konstrukcí hlavních funkčních celků či doplňkovým vybavením. Pořízení sklízecí mlátičky je pro zemědělský podnik značná investice a zemědělec by měl zvážit, který typ, jaká velikost a jaké vybavení bude pro něj optimální. V této bakalářské práci je uveden souhrn a přehled konstrukce sklízecích adaptérů, mláticích a separačních ústrojí, typů motorů a ostatních částí sklízecích mlátiček.
The summary of the main operative parts construction of the harvesting threshing machines.
Keywords: Mláticí ústrojí; hospodaření se slámou; žací adaptér; čistidla; druhotná separace; kabina; motor.; Threshing mechanism; straw management; cutterbar; cleaning; secundary separation; cab; engine.