Brownfields v Českých Budějovicích - Rezek, Alfred (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá vymezením pojmu brownfield a revitalizací brownfields. Rozděluje se na dvě části, a to část teoretickou a část praktickou. Teoretická část je zpracována na základě údajů získaných z odborné literatury a jiných zdrojů. Zahrnuje definice, rozdělení, získávání a zpracovávání údajů, historii a současný rozvoj, organizace a databáze, problémy a faktory, a financování těchto brownfields. Praktická část je tvořena vlastním pozorováním, úvahami, získáváním informací dotazováním a z internetových zdrojů, a dále vyobrazováním různých situací. Zahrnuje vlastní částečnou databázi Českých Budějovic a projekt revitalizace konkrétního brownfieldu. Cílem je posoudit tuto problematiku ve městě České Budějovice a zhodnotit situaci a revitalizaci vybraného objektu.
Brownfields in České Budějovice
Keywords: brownfield; kategorizace; inventarizace; regenerace; udržitelný rozvoj; brownfield; categorization; inventarization; regeneration; sustainable development