Měření parametrů optických prvků - Bednář, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se zabývá měřením parametrů optických prvků. Hledání ohniskové vzdálenosti, difrakční konstanty atd. Jednotlivé měřící metody (např. Besslova metoda, metoda zpětného odrazu atd.) jsou poté proměřeny jednotlivé optické elementy (bikonvexní čočky, transmisní a odrazové mřížky)
Measurement of parameters of optical elements