Analýza sběru veškerého odpadu ve vybrané obci - Jelínek, Radek (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá sběrem veškerého odpadu ve vybrané obci Sušice. Je zaměřena na analýzu sběru odpadu ve vybrané obci a následné nakládání s odpadem. V literární rešerži je popsaná problematika odpadů. Teoretická část je zaměřena na literární rešerži, která se zabývá pojmem odpad obecně, rozdělení komunálního odpadu a jaké jsou povinnosti a práva obce v odpadovém hospodářství. Praktická část se zabývá analýzou sběru odpadu ve vybrané obci. Je zde popsáno, jak si vybraná obec vede ve sběru odpadů, jaké jsou náklady a výnosy za určité období a rozdělení dle několika hledisek. Pro lepší přehled jsou statistické údaje vloženy do grafů a vyhodnoceny. Dále je v této praktické části popsána firma, která se ve vybrané obci zabývá sběrem odpadů a následné nakládání s odpady. Mimo jiné jsou navrženy a popsány možné úspory s nakládáni s odpady.
Analysis of collection of all waste in a selected municipality
Keywords: analýza; odpad; odpadové hospodářství; recyklace; sběr; třídění; analysis; waste; waste management; recycling; collection; sorting