Základní lidská práva v EU - Horecká, Eva (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je poukázat na vývoj ochrany lidských práv v rámci Evropské unie, analyzovat současný stav a provázanost v souvislosti na právní úpravu České republiky, včetně prosazování lidských práv pomocí soudních rozhodnutí.
Fundamental human rights in the European Union
Keywords: Lidská práva; rozsudek; návrh zákona; Evropský soud pro lidská práva; Soudní dvůr evropské unie; human rights; the draft bill; the judgment; the European Court of Human Rights; the Court of Justice of the European Union