Ekonomika a marketing agroturistické farmy - Krubner, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem této práce je analýza současné struktury agroturistických farem na Benešovsku z hlediska kombinace zemědělské výroby a navazujících aktivit cestovního ruchu a dále zhodnocení jejich ekonomiky a marketingu. V teoretické části jsou obsaženy poznatky z odborné literatury týkající se agroturistiky, ekonomiky a marketingu. Těžištěm praktické části byla situační analýza tří konkrétných farem ? Ztracenka, Věřice a Heroutice. U sledovaných farem je zřejmé, že aktivity cestovního ruchu při efektivním využití marketingu v průběhu několika let mají růstovou tendenci v rámci zaměření zemědělské farmy. Klíčovou aktivitou prosperující agroturistické farmy je na základě zjištění účinný marketing v podobě efektivní propagace poskytovaných služeb.
Economy and marketing of agrotourist farm
Keywords: Agroturistická farma; agroturistika; cestovní ruch; Benešovsko; SWOT analýza; ekonomika; marketing; Agro-tourist farm; Agro-tourism; Tourism; Benešovsko region; SWOT analysis; Economy; Marketing