Dojížďka za prací a do škol ve vybraných okresech Jihočeského kraje v roce 2011 (Český Krumlov, České Budějovice, Jindřichův Hradec) - Tichatzek, Aleš (Jihočeská univerzita, 2014)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá analýzou dojížďky za prací a do škol ve vybraných okresech Jihočeského kraje (Český Krumlov, České Budějovice, Jindřichův Hradec) na základě nejnovějšího censu z roku 2011. Úvodní kapitoly jsou zaměřeny na cíle práce, teoretická východiska práce a rozbor odborné literatury. Následující kapitoly představují metodiku práce, zpracování dat, hypotézy a sociogeografickou charakteristiku vybraných okresů. Stěžejní kapitoly práce se věnují interpretaci výsledků analýzy dojížďky za prací a do škol. Zhodnocena je jak celková dojížďka za prací a do škol, tak i zvlášť obě formy dojížďky. Na výsledky analýzy navazuje kapitola věnující se vlivu krajského města na sledované území. V závěrečné části jsou zhodnoceny výsledky práce a stanovené hypotézy.
Communiting to work and schools in selected districts of South Bohemian region in 2011 (Český Krumlov, České Budějovice, Jindřichův Hradec)
Keywords: dojížďka; vyjížďka; středisko; region; regionalizace; okres; commuting; drive; centre; region; regionalization; district