Význam science centra v Třebíči - Bačáková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá rozvojem science center ve světě i v tuzemsku a podrobně zkoumá vybraný podnik. Konkrétně je zaměřena na nově vybudované Science centrum Alternátor v Třebíči. Jedná se o jediné centrum tohoto typu na Vysočině. V teoretické části jsou objasněny nezbytné pojmy tématu, historie a současné trendy vědeckotechnických parků. Praktická část obsahuje charakteristiku vnitřního prostředí podniku spolu s vypracovanou finanční analýzou centra. Cílem práce je zjistit, jak důležité je Science centrum Alternátor pro Třebíč a její okolí vzhledem k požadavkům společnosti. Dále bakalářská práce zkoumá, jaké má centrum postavení na ekonomickém trhu a řeší jeho konkurenci. Výsledků bylo docíleno za pomoci mikro a makro analýz podniku spolu s dotazníkovým šetřením. Ze zjištěných závěrů je vypracován plán na zdokonalení poskytovaných služeb centra včetně ekonomických dopadů návrhů.
The significance of Science Centre in Třebíč
Keywords: science centrum; konkurence společnosti; expozice; analýza mikro prostředí; science centre; competitor of company; exposition; analysis of micro enviroment