Sam Shepard's Drama Fool for Love and its Film Adaptation by Robert Altman - Herout, Matěj (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této bakalářské práce je provedení analýzy amerického dramatu Láskou Posedlí od Sama Sheparda a jeho moderní filmové adaptace. Práce porovnává jednotlivé scény a dialogy a zároveň poukazuje na specifické rozdíly a změny provedené ve filmové adaptaci.
Sam Shepard's Drama Fool for Love and its Film Adaptation by Robert Altman