Dramatická výchova a její využití v mateřských školách - Svatošová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá dramatickou výchovou a jejím využitím v mateřských školách. Ve své práci se zaměřuji na metody dramatické výchovy, na metodu improvizace. Dále ve své práci zjišťuji, zda má věk dětí vliv na improvizaci a zda jsou všechny vybrané metody dramatické výchovy vhodné pro všechny věkové skupiny v předškolním vzdělávání. V neposlední řadě se zabývám tím, jakým způsobem lze v mateřských školách poskytovat prostor pro improvizaci. V práci využívám metodu zúčastněného pozorování a metodu polostrukturovaného rozhovoru.
Drama and its use in kindergartens
Keywords: Dramatická výchova; improvizace; metody dramatické výchovy; Dramatic education; improvisation; methods of the dramatic education