Tréninkový proces jako součást harmonického rozvoje zdravého sportovce (oblast atletických sprintů)\\ - Kovaříková, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá celkovým vlivem sportu na harmonický rozvoj zdravého sportovce v oblasti atletických sprintů. V první fázi bylo potřeba získat nejnovější poznatky z oblasti tréninku a zdraví, poté získané poznatky utřídit a zpracovat formou rešerše. Druhá část diplomové práce vychází ze získaných poznatků a cílem této části bylo vytvořit návrh ročního tréninkového plánu metodou teoretické syntézy.
The bullpen action as part of harmonic development healthy sportsman (area athletic running for speed)\\
Keywords: pohybová aktivita; sportovní trénink; rychlost; zdraví; regenerace; životospráva; movement activity; sports training; speed; health; regeneration; regime