Portrétní umění v tvorbě Egona Schieleho - Kubíček, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce Portrétní umění v tvorbě Egona Schieleho je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část přibližuje důležité životní etapy a kulturní prostředí, jež ovlivňovalo Egona Schieleho. Dále se zaměřuje na jeho vybranou uměleckou tvorbu, s důrazem na portrét a autoportrét. Praktická část vychází z poznatků první části, navazuje na autoportrét Egona Schieleho a pokouší se inspirovat jeho osobitým stylem a technikou, jakou autor tvořil svá díla. Cílem praktické části je cyklus autoportrétů autora této bakalářské práce, doprovázen skicovým materiálem.
Portrait art in the work of Egon Schiele
Keywords: Egon Schiele; portrét; autoportrét; expresionismus; Egon Schiele; portrait; self-portrait; expressionism