Počítačové modelování v programu COMSOL Multiphysics - Mácha, Václav (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá počítačovým modelováním pomocí komerčního softwaru COMSOL Multiphysics. Práce je členěna do tří tématických celků. První část se zabývá charakteristikou programu a jeho vývojem. V druhé části je pak podána stručná charakteristika práce v programu COMSOL Multiphysics, která by měla čtenáři usnadnit první kroky při práci s tímto softwarovým produktem. Poslední část práce obsahuje konkrétní ukázku vytvořené multifyzikální úlohy z oblasti fyziky plazmatu. Ta je řešena použitím spojité techniky počítačového modelování založené na drift-difúzní aproximaci nízkoteplotního plazmatu. Součástí práce je návrh manuskriptu příspěvku do sborníku konference TCP 2012.
Computer modelling in programming language COMSOL Multiphysics
Keywords: počítačové modelování; COMSOL Multiphysics; modelový strom; geometrie modelu; generování sítě; computer modelling; COMSOL Multiphysics; modelling tree; model geometry; mesh generation