Analýza nabídky ubytovacích služeb v Českých Budějovicích - Podlešáková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu poskytovaných služeb cestovního ruchu v ubytovacích zařízeních v Českých Budějovicích. Význam práce spočívá v zjišťování stavu nabídky ubytovacích služeb, úrovně a kvality ubytovacích zařízení v Českých Budějovicích. Práce obsahuje hodnocení současných služeb, jejich šíře a hloubky. Pro vypracování práce bylo získáno 134 dotazníků v rámci dotazníkového šetření, formou řízených rozhovorů se zapojilo 13 z 19 českobudějovických ubytovacích zařízení. Byla provedena analýza služeb prostřednictvím metody mystery guest. Účelem práce je mimo jiné i poskytnout získané poznatky jako základ pro případné další studie a napomoci tak k rozvoji nabídky ubytovacích služeb (a i dalších v práci druhotně analyzovaných) v Českých Budějovicích.
The analysis of the accommodation services in Ceske Budejovice
Keywords: Analýza služeb; nabídka; ubytovací zařízení; stravovací služby; aktuální trendy; Analysis of the services; supply; accommodation facilities; catering; actual trends