Charakterizace role genu Fbxw16 v myším preimplantačním embryonálním vývoji. - Bláhová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2022)
V této bakalářské práci se zabývám funkcí neznámého myšího genu Fbxw16 kódujícího F-box proteiny, které jsou součástí ubikvitin-ligázového komplexu. Díky proteolytické degradaci proteinů s mateřským efektem ovlivňuje tento gen celý preimplantační embryonální vývoj myší.
Characterization of the role of Fbxw16 gene in mouse preimplantation embryonic development.
Keywords: preimplantace; F-box; ubikvitinace; proteolytická degradace; mateřské proteiny; preimplantation; F-box; ubiquitination; proteolytic degradation; maternal-effect proteins