Analýza marketingového oddělení společnosti ASBIS CZ, spol. s r. o. - Pošvecová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na fungování marketingového oddělení podniku z pohledu zaměstnance v tomto oddělení, na popis správného fungování oddělení, porovnání a zanalyzování současné situace podložené důkazy a doporučení vhodného řešení tak, aby oddělení fungovalo kvalitně a efektivně a bylo využito všech jeho možností. Bakalářská práce měla potvrdit či vyvrátit následující hypotézy: Marketingové oddělení nepracuje podle zásad marketingového řízení. Marketingové oddělení se zaměřuje pouze na propagaci. Obě dvě hypotézy se potvrdily - marketingové oddělení se zaměřuje na propagaci a částečně marketingový mix, jež jsou ovšem pouze důsledky důležitějších předcházejících činností jako základu pro správná rozhodnutí.
Analysis of the marketing department at ASBIS CZ, spol. s r.o.
Keywords: Strategický řídící proces; strategický marketingový proces; plánovací etapa; realizační etapa; kontrolní etapa; marketingová situační analýza; marketingové cíle; marketingové strategie; marketingový plán; A strategic management process; a strategic marketing process; a planning stage; an implementation stage; a control stage; a markeketing situational analysis; marketing objectives; marketing strategies; a marketing plan