Využití EAFRD pro rozvoj turistického ruchu vybudováním sjezdové dráhy v obci Nekvasovy ( návrh projektu ) - Hrachovec, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zaměřuje na analýzu fondů EU. Popsáno je obecné fungování Evropského společenství z hlediska politiky, ekonomiky, geografických souvislostí, regionální politika a politiky hospodářské a sociální soudržnosti. Následně je teoretická část práce věnována cestovnímu ruchu a výběrem vhodného programu pro čerpání finančním prostředků na rozvoj cestovního ruchu. Cílem práce je návrh konkrétního projektu, který navazuje na informace získané z analýzy Programu rozvoje venkova ČR. Dalším cílem je i zhodnocení efektů a přínosů plynoucí z realizace projektu. Návrh projektu je vypracován v praktické části diplomové práce. Finanční prostředky jsou čerpány z fondu EAFRD prostřednictvím Programu rozvoje venkova. Celý projekt je analyzován a hodnocen zejména z ekonomického a finančního hlediska. Hodnocena jsou i sociální a rozvojové aspekty, tvorba nových pracovních míst a celkový přínos realizace projektu.
The construction of the downhill course in the village of Nekvasovy with the support of EAFRD for tourism development (design of project)
Keywords: Cestovní ruch; EAFRD; Fondy Evropské unie; ORP Nepomuk; PRV; Programy Evropské unie; Rozvoj cestovního ruchu; Tourism; EAFRD; European union funds; ORP Nepomuk; RDP; European union programs; Tourism development