Repatriace lososa obecného (Salmo salar) v ČR - Šrámek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce by měla shrnout obecné znalosti o lososovi, současné poznatky o problematice a dosažené výsledky repatriace lososa a možnosti rozvoje toho programu. Dále se zabývá umělým chovem lososa na líhních a jeho produkcí pro vysazování do volných vod, posouzením faktorů, které ovlivňují tuto činnost a možnými návrhy nových lokalit a postupů pro pokračovaní projektu.
Repatriation of Atlantic Salmon (Salmo salar) in Czech Republic
Keywords: Losos; repatriace; Český rybářský svaz; Losos 2000; rybí přechod; odchov; Salmon; repatriation; Czech fishing Union; project Losos 2000; fish pass; breeding