Respondentní prostředky českých příslovcí míry ve španělštině (kontrastivní korpusová analýza) - Daňhel, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2022)
Předmětem této bakalářské práce jsou respondentní prostředky českých příslovcí míry ve španělštině a jejich následná korpusová analýza. Cílem práce je provedení analýzy výrazových prostředků, které ve španělštině odpovídají významům vyjadřovaným v češtině příslovci míry. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Část teoretická je zaměřena zejména na pojetí daného tématu v použitých španělsky i česky psaných gramatikách a část praktická je zaměřena na provádění analýzy vybraných příslovcí míry v korpusu InterCorp. Na základě korpusové analýzy je následně učiněn závěr.
Respondents of Czech adverbs of quantity in Spanish (contrastive corpus analysis)
Keywords: adverbia; měrová adverbia; analýza; beletristický text; odborný text; filmové titulky; adverbs; adverbs of quantity; analysis; fiction text; technical text; subtitles