Tematická a motivická analýza Fantastických povídek I. U. Tarchettiho - Čejková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je nejprve představit I. U. Tarchettiho, u nás méně známého autora, a historický kontext, v němž působil. Po úvodu do fantastické povídky jako literárního žánru následuje praktická část, která se věnuje tematickému a motivickému rozboru Fantastických povídek, zpracovává charakteristické motivy v rovině postav, prostředí a děje.
Thematic and motivic analysis of Fantastic Tales by I. U. Tarchetti
Keywords: I. U. Tarchetti; Scapigliatura; fantastická povídka; tematický a motivický rozbor; I. U. Tarchetti; Scapigliatura; fantastic tale; thematic and motivic analysis