Připravenost předškolních pedagogů na inkluzivní vzdělávání - Munduchová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem mé bakalářské práce je zjistit názory předškolních pedagogů na jejich připravenost na inkluzivní vzdělávání. Má práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části se zabývám problematikou, kdo je předškolní pedagog, jeho osobností, jaké by měl splňovat profesní kompetence, kvalifikační předpoklady a přípravou předškolních pedagogů k edukaci dětí se speciálními vzdělávacími potřebami. Zpracovávám pojmy integrace a inkluze, porovnávám je a zjišťuji podmínky k úspěšné integraci a inkluzi. Dále definuji dítě se speciálními vzdělávacími potřebami, zmiňuji se o individuálním vzdělávacím plánu, o službách poradenských zařízení a o náplni činnost školního speciálními pedagoga. Obsahem praktické části je zpracování názorů předškolních pedagogů o inkluzi a jejich připravenosti na inkluzivní vzdělávání.
Preparedness of preschool teachers for inclusive education
Keywords: integrace; inkluze; inkluzivní vzdělávání; předškolní pedagog; dítě se speciálními vzdělávacími potřebami; integration; inclusion; inclusive education; a preschool teacher; a child with the special educational needs