Analýza produktů fotochemické degradace vybraných léčiv (dexametazonu, prednisolonu) pomocí LC/MS - Poncarová, Martina (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce zkoumá fotoiniciovanou degradaci dvou zástupců protizánětlivých léčiv, dexametazonu a prednisolonu, při ozařování UV světlem odpovídajícím vysokoenergetickému slunečnímu záření dopadajícímu na zemský povrch. Studie založená na použití techniky HPLC/MS ukazuje možné cesty fotodegradace vybraných léčiv a navrhuje struktury produktů tvořených při fotochemických přeměnách.
The analysis of photoproducts of selected drugs (dexamethasone, prednisolone) by LC/MS
Keywords: dexametazon; prednisolon; fotodegradace; fotodegradační produkty; HPLC/MS; dexamethasone; prednisolone; photodegradation; photoproducts; HPLC/MS