Vyhodnocení růstu a zdravotního stavu telat ve vybraném stádě holštýnského skotu - Potužáková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Sledování růstu a zdravotního stavu telat je důležitým faktorem pro budoucnost celého stáda. Je důležité sledovat kvalitu prvního mleziva a novorozeným telatům podávat pouze to kvalitní. Významný vliv na zdravotní stav telat do odstavu má také druh podávaného mléčného nápoje.
Evaluation of growth and health status of calves in a selected herd of Holstein cattle
Keywords: mlezivo; imunoglobuliny; první napojení mlezivem; růst; zdravotní stav; colostrum; immunoglobulins; first kolostrum feeding; growth; health status